Iskolakert Apartman

Nyaraljon kellemes környezetben Sárospatakon

Cím: 3950 Sárospatak, József Attila u. 19.  E-mail: plj@freemail.hu
  telefon: 47 / 311 885, 06 30 655 4725, 06 30 436 7089

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A képeken látható 3 szobás apartmanunk 3 család vagy kisebb baráti társaság (8+1 fő) számára nyújt kényelmes pihenési lehetőséget a "Bodrogparti Athén" szívében, zöldövezetes környezetben, a patinás Iskolakert szomszédságában.

 

Tömegközlekedési eszközzel (5 perc), gépkocsival könnyen megközelíthető, melynek parkolása zárt udvarban biztosított. A történelmi múltú szoborparkos Iskolakert árnyas fái alatt kellemes sétákat tehet, a sportolási lehetőségeket ugyanitt futballpálya, ping-pong asztal biztosítja.
Az apartman 3 szoba összkomfortos, jól felszerelt konyhával és étkezővel rendelkezik.
Itt egy kandalló teszi hangulatosabbá a tavaszi és őszi zimankós estéket.
A kertben újonnan épült filagória alatt grillezési, bográcsozási lehetőséget alakítottunk ki vendégeinknek.

A városban található szabadtéri strand, thermálfürdő, a közelben lovaglási, horgászási lehetőség, a kulturális programok széles választéka és a Zempléni-hegység változatos tájainak közelsége a biztosíték arra, hogy Ön nálunk kellemesen töltheti a nyaralását.

 

Sárospatak Budapesttől 260 kilométerre észak-keletre fekvő kisváros a Bodrog folyó partján. Ma kb. 15.000 ember lakja és e szám alapján nem nevezhető a terület központjának. Ám több évszázados múltja és jelene mégis központtá avatja: a Zempléni régió kulturális és idegenforgalmi központjává.
Közvetett források alapján a város történelme a honfoglalásig nyúlik vissza, de hitelt érdemlően először 1201-ben I. Imre oklevele említi Patakot, melyben megerősíti hospereseinek kiváltságait.
Ebben az időben Patak már a királyi erdőbirtok központja. 1207-ben itt születik Árpád-házi Szent Erzsébet, kinek erkélyeit ma is a sárospataki Római Katolikus Templom őrzi.

Sárospatak neve a magyar történelem fényes napjainak, a szabadságért és függetlenségért vívott harcok és vezéreik, mindenekelőtt a Rákócziak emlékét idézi. Ma iskolavárosként méltó örököse a lassan öt évszázados Református Kollégium szellemi hagyatékának, mely a magyarországi művelődés és haladó gondolkodás egyik fellegvárává avatta. Ez a felbecsülhetetlen kulturális örökség, az elmúlt évszázadok építészeti emlékei és kedvező földrajzi fekvése, természeti adottságai nagy számban vonzzák a látogatókat évről évre. A lakosság és a városvezetés nagy gondot fordít arra, hogy az ide érkezők jól érezzék magukat a Bodrog-parti kisvárosban.

            

Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy Sárospatak eddig kétszer nyerte el a Legszebb Virágos Város kitüntető címet és e verseny nemzetközi megmérettetésén is ezüst fokozat megszerzésével képviselte hazánkat. Az ide látogatókat minden évben színvonalas programajánlat és a városlakók vendégszeretete fogadja.

 

 

                    

Ha átsétál az Iskolakerten, már meg is látja Református Kollégium főépületét, ahol a Nagykönyvtár és az Iskolamúzeum megtekintését javasoljuk.

Érezze jól magát városunkban!