A Mezőzombor – Sátoraljaújhely vasút villamosítási projekt tovább folytatódik. A pályafelújítás az előző évben megtörtént Mezőzombor és Bodrogkeresztúr között. Idén szeptember 15-én, november 30-i munkabefejezéssel Bodrogkeresztúr és Erdőbénye megállóhelyek között teljes pályafelújítás történik. Ennek eredményeképp a korábbi 40 és 80km/h-s sebességkorlátozás megszűnik, 100km/h-s sebességgel mehetnek majd a vonatok – jelentette be Dr. Hörcsik Richárd, a felújításban érintett polgármesterekkel folytatott tárgyalás után.

A megbeszélésen több bejelentés is volt, melyek közt az is elhangzott, hogy az InterCity visszaállításáért való lobbizásnak is pozitív eredménye lett.

„Néhány héttel ezelőtt fogalmaztuk meg a kérést a MÁV vezérigazgató asszonyának mintegy 100.000 lakos képviseletében. A kérésünk az volt, hogy az InterCity legalább napi egy párban álljon vissza Sátoraljaújhely és Budapest között. A mostani bejelentések, Vízi Zsolt beruházási vezető, és Dr. Hörcsik Richárd képviselő úr részéről is nagyon bíztatóak voltak, hisz elhangzott, hogy a mi kezdeményezésünket is támogatásra ítélte elnök asszony. A pályaszakasz felújítása és a menetrend egyeztetése után decemberben várható, hogy egy pár InterCity vonat rendelkezésre fog állni.” – mondta Aros János.

 

A pályafelújítások miatt teljes vágány zár lesz ez év szeptember 17-től november 30-ig! Sátoraljaújhelytől Mezőzomborig vonatpótló autóbuszok fognak közlekedni.