TUDNIVALÓK

1. Az oldalt bárki olvashatja, de beírni csak regisztrálás után tudnak. Elsősorban a programok szervezőire számítunk, akik itt hívhatják fel a figyemet egy-egy rendezvényükre, időpont módosulásra, vagy annak elmaradására, intézményvezetők pl. az évnyitók időpontjára, de bárki írhat pl. egy balesetről, amit látott, egy sportesemény végeredményéről, vagy bármilyen közérdeklődésre számot tartó eseményről. 
Beíréshoz a Cikk beküldése-re kell kattintani

Könnyen tudnak beszerkeszteni
-  az interneten már fent lévő képet, ha a fa-ikonra kattintás után beírják a http:// -vel kezdődő elérhetőségét (URL)
- hivatkozást egy cikkre, vagy képre, ha először beírják a hozzá tartozó szöveget, (amire majd rá kell kattintani), azt kijelölik, majd a láncszemre kattintva beírják a http:// -vel kezdődő elérhetőséget. 

HA BEÍRTAK EGY SZÖVEGET, NE FEEJTSÉK EL BEKATTINTANI A "LÁTHATÓ A CÍMLAPON" OPCIÓT, MERT KÜLÖNBEN NEM FOG LÁTSZANI

2. Az oldal üzemeltetőjének jogában áll, hogy azokat a bejegyzéseket, amelyek sértik más emberek erkölcsi értékrendjét, figyelmeztetés nélkül törölje.

3. Regisztrációkor meg kell adni a nevet (vagy valamilyen nicket), majd a felhasználónevet és a jelszót. A jelszó ne egyezzen meg a felhasználónévvel biztonsági okokból.

4. Üzelti kategóriába eső reklámot előzetes megbeszéléssel tehetnek közzé. 

FAQ

1. Címlap

A főmenüben található, mint választható menüpont. Itt olvasható az összes hír, az újabbak vannak fölül. Módosításra  csak az adminisztrátornak van lehetősége.

2. Gyorshírek

Második menüpontként jelenik meg, pontos idő megadásával az akkori híreket tekinthetik meg. Ez tulajdonképpen egy olyan kereső, ami napokra lebontva listázza ki a híreket. Emellett kulcsszavas kereső is működik, akár a kettő együtt, ugyanebben a menüpontban.

3. Cikk beküldése

Ezt a menüpontot csak regisztrált felhasználó érheti el. Cím megadása kötelező, ha nincs kitöltve ez a rész, nem jelenhet meg a bejegyzés. A funkciógombok alatt kezdheti el begépelni a bejegyzés szövegét.

A szöveg szerkesztéséhez BBCode rendszert kell alkalmazni.

Dőlt szöveg - Dőltté változtatja a kijelölt szöveget.

Félkövér szöveg - Félkövér stílusú szöveget kapunk.

Aláhúzott szöveg - A szöveg alá lesz húzva.

Visszavonás - Gomb megnyomásával az utolsó változtatást javíthatjuk a változtatás előtti állapotra.

Mégiscsak csináljad... - Ha meggondoljuk magunkat, a javítást is visszavonhatjuk.

Kép beszúrása - Ezzel a gombbal képet szúrhatunk be az oldalra URL-ból, azaz a képet fel kell tölteni egy képfeltöltő oldalra, amely egy linket ad hozzá.

 

 

 

A Kép URL melletti részhez kell beírni a kép linkjét, majd alá írhatunk egy magyarázatot a képhez. Az Igazítás funkció a kép a szöveghez való viszonyát, a szöveghez képest való eltolást valósítja meg. (Ez a kép például Balra van igazítva a szöveghez képest.)

A Keretnél pixelben adhatjuk meg, milyen vastag fekete sáv kerüljön a kép köré.

A Függőleges távnál a kép magasságát, a Vízszintes távnál pedig a szélességét adható meg.

 

 

 

 

További lehetőségek

Linkelhetnek be videót például youtube.com-ról, ezt pedig a következőképpen lehet megcsinálni:

Van ugye a címsorban egy link, amikor megnyitunk egy videót Youtube-on. Ezt a linket kell felhasználni a beillesztéshez. Az egyenlőségjel utáni karaktersorozatot bemásoljuk a { youtube} és a {/youtube } tagek közé, és máris kész a videó, ami megtekinthető itt az oldalon azonnal. (Megj.: tag = a kódrendszer egy-egy funkcióját megjelenítő karaktersorozat, mely esetünkben {,} jelek közé van ékelve.)

Dim lights Embed Embed this video on your site