Felhívás! Október 13-án szünetel az ügyfélfogadás a Járási Hivatalban!

 

Á.Tóth József kiállítása A Művelődés Háza és Könyvtárában

A plakát megtekintése nagyobb méretben 1, 2 >>>


 

megszűnt a zöldhulladék lerakó

A vágóhíd melletti zöldhulladék lerakó MEGSZŰNT!!!!!

Mindenféle hulladék lerakása TILOS, ha mégis valaki lerak, az büntetést von maga után!!!

 

Már 26% szeretné székelyföld autonómiáját a román honlapon

Egy román oldalon szavazást indítottak ezzel a kérdéssel: "Egyetért-e ön a székely autonómiával?" Az IGEN szavaztok arány kis visszaesés után pár napja lassan, de  biztosan emelkedik, már 26%-nál tart (péntek este).
Ebből bizonyára Sárospatak is kivette a részét, mint ahogy eddig minden hasonló témájú szavazásban élen jártunk. Kérjük, aki eddig még nem tette le voksát, tegye meg, biztassuk ezzel székely testvéreinket!

Vasárnap este: sajnos visszaesett 22.1%-ra. Mindenki buzdítsa szavazásra az ismerőseit. Annyi magyar él a Földön! Ne hagyjuk magunkat!!!

A lenti linkre kattintva először a "Da" (igen), majd a "Voteaza" (szavazás) gombra kellene kattintani. A szavazás állását a "Vezi rezultatele" feliratra kattintva követhetjük nyomon...
http://www.voceatransilvaniei.ro/dezbatere-publica-esti-de-acord-cu-autonomia-tinutului-secuiesc-voteaza/

 

Épületbejárást tartottak az Egészségházban

Aros János és dr. Vitányi Eszter épületbejárást tartott a hét elején a felújított Egészségházban annak céljából, hogy az épületet leellenőrizzék, valamint a szakrendelések működését is megtekintsék.Minden szintet megnéztek, az orvosokat is. A polgármester elmondta, a látottakkal meg vannak elégedve, a rendelések az átköltözést követően beindultak és szerencsére zavartalanul működnek.


 

 

Projektzáró az Újbástya Rendezvénycentrumban

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Miskolci Tankerülete és A Művelődés Háza és Könyvtára 2012-2014. folyamán valósította meg „Az élethosszig tartó tanulás lehetőségei mindenkinek az iskolában és az iskolán túl” komplex kompetenciafejlesztő képzések és foglalkozások Sárospatakon és térségében” című pályázatát. Ennek lezárásaképp Sárospatakon, egy projektzáró konferenciát tartottak.

Az európai uniós támogatást elnyert közös projekt célja a társadalmi integráció javítása volt, a gyermekek és fiatalok körében, a munkaerő-piaci esélyek javítása, a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek esélyeinek növelése, valamint a családon belüli, illetve a családok közötti összetartás növelése.

A projekt a kistérségi szervezetek bekapcsolása révén valósult meg, közreműködtek a kistérség óvodái, iskolái, a városi és a térségi gyermekjóléti szolgálatok valamint a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet olaszliszkai Fejlesztő Háza, a vámosújfalui Búzavirág Alapítvány, a Zöld Kör Egyesület, a KultúrÁsz Közhasznú Egyesület.

A projektzáró konferencián Aros János köszöntője után Molnár Marianna szakmai vezető, a Sárospataki Pedagógiai Szakszolgálat vezetője számolt be a projekt sikeréről és megvalósításáról, majd Csatlósné Komáromi Katalin és Bosch Ágnes a pataki programokról beszéltek. Őket követte Oláh Eszter a Zöld Kör Egyesülettől, Németh Márta intézményvezető, a Búzavirág Alapítványtól és Sangula Anikó, a Sárospatakon működő 2HOME ház vezetője is ismertette a két éves projekt részleteit és programjait.

További fotók >>>


 

A X. Sárospataki Autó és Repülő napok videóban összefoglalva

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

Kreatív Varázssziget október 8-án!

 

Programok a Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeumában 

Újraaszfaltozott járdák a belvárosban

Miután 2014-ben rendeződött az Önkormányzat pénzügyi helyzete, úgy hozzá lehetett kezdeni a forráshiány miatt halogatott munkákhoz. Az egyik ilyen fontos feladat, a város utcáinak rendbetétele volt.

Néhány héttel ezelőtt aki a belvárosban járt valószínűleg találkozott a hatalmas munkagépekkel. A járdákat két héten belül, egy 95 millió forintos támogatásnak köszönhetően sikerült újraaszfaltoztatnia az Önkormányzatnak.

További fotók >>>

 

Regionális Mesemondó Verseny a Művelődés Háza és Könyvtárában

A Művelődés Háza és Könyvtára szeptember 30-án a Népmese napján Regionális Mesemondó Versenyt rendezett  a  helyi és környékbeli alsó tagozatos tanulók számára. A Magyar Olvasástársaság 2005-ben Benedek Elek - nagy mesemondó - születésnapját (szeptember 30.) a Népmese Napjává nyilvánította. A könyvtár is csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez és azóta  ezen a napon tartjuk a mesemondó versenyünket. Az idén is szép számmal jelentkeztek a gyerekek a felhívásunkra, 20 fő az első és második osztályokból és szintén 20 fő a harmadik-negyedik évfolyamról. A  versenyzők  szabadon választhattak a különböző népek meséiből. A zsűri tagjai sok érdekes mesét hallottak a délelőtt folyamán. A zsűri elnöke Remeczkiné Toma Korélia (főiskolai docens) volt, aki a verseny végén értékelte és hasznos tanácsokkal látta el a versenyzőket. A díjazottak értékes könyvekkel a kezükben térhettek haza, melyeket később hasznosan forgathatnak a tanulmányaik kiegészítésére.

Díjazottak: 1.- 2. osztály:
I. Funák Zétény- Református Általános Iskola – Sárospatak
II. Fodor Áron István – II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola – Sárospatak
III. Szabó Anna- Gyöngyszem Német Nemzetiségi Ált. Iskola – Hercegkút
Különdíj: Mogyorósi Panna Kincső – Általános Iskola – Tolcsva

 

3.- 4. osztály:
I. Hünlich Hédi – Gyöngyszem Német Nemzetiségi Ált. Iskola – Hercegkút
II. Szemán Szabolcs – Általános Iskola – Tolcsva
III. Budai Boglárka – Szent Erzsébet Katolikus Ált. Iskola
Különdíj: Béres Ákos- II. Rákóczi Ferenc Ált. Iskola- Sárospatak, Gál Tünde Virág – Református Általános Iskola - Sárospatak

Mesemondó verseny 1-2. osztályosok fotók >>>

Mesemondó verseny 3-4. osztályosok fotók >>>


 

Az őszi színházi bérletes előadássorozat első darabja: KATYI

 

Zene a vásznon és a pódiumon 
További cikkeink...

<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

8. oldal / 315

  • зеркало Киев