Az Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium ingyenes felvételi előkészítő foglalkozásokat tart

 

Az Arany János Tehetséggondozó Program nyílt napja

 

EZÜSTÉRMET SZERZETT A SUSI TELKIBEN

Az a megtiszteltetés érte a SUSI U13-as labdarúgó csapatot, hogy részt vehettek az OTP Bank Bozsik-program Tanévindító Gyermeklabdarúgó Egyesületi Fesztiválján, 2014. október 4-én, Telkiben. Nagyon jó és ügyes játékkal, az öt csapatos döntőn, ezüst érmet szereztek a sportiskolások. Az ellenfelek voltak: Hódmezővásárhelyi SC (1:1), Budakeszi Labdarúgó Akadémia (3:0), Szekszárdi Utánpótlásnevelő Sportiskola (1:0), Zalaegerszegi TE (0:4). Az ünnepélyes eredményhirdetésnél az érmeket Nyilasi Tibor, Kisbaranyi Sándor és Öze Tibor adta át. GRATULÁLUNK! A csapat tagjai: Vachter Fanni, Baráth Benedek, Kovács Zsombor, Mózes Tamás, Batta Gergő, Novák Szabolcs, Tagai András, Hunyadi Bence, Gócs Bálint, Ardó Alex, Miczák Márk, Bódi Ádám, Szendei Gábor,– játéksok; Vachter Tamás – edző.

 

A Festészet napja Sárospatakon


 

FELHÍVÁS!!!

2014. október 14-én Amnesztia nap lesz a Könyvtárban, vagyis a késedelmes könyvek „büntetlenül” visszavihetőek.

 

A SUSI női felnőtt megyei I. osztályú labdarúgó csapatának következő bajnoki mérkőzése

A SUSI női felnőtt megyei I. osztályú labdarúgó csapatának következő bajnoki mérkőzése 2014. október 12-​é​n (vasárnap) lesz 11.00 órától az ÁVG sportcsarnokában. Az ellenfél a ​KKSE csapata lesz! A szervezők mindenkit szeretettel várnak! A belépés díjtalan!

 

Mozgóurna iránti kérelmek

Eddig közel félszázan igényelték Sárospatakon az úgynevezett mozgóurnát a vasárnapi helyhatósági választások kapcsán. Azok ugyanis, akik mozgásukban korlátozottak, idén is kérhetik, hogy szavazataikat lakásukban adhassák le. Ehhez azonban szükség van arra, hogy ezt a szándékot időben jelezzék a helyi választási irodánál. Ezt írásban és elektronikusan is igényelhetik a választópolgárok. Ez előbbi esetben péntekig, az utóbbi esetben pedig vasárnap 15 óráig.

„Mozgóurna iránti kérelmet azok a választópolgárok juttathatnak el a Helyi Választási Irodához, illetve a szavazás napján (október 12.) a szavazatszámláló bizottsághoz, akik egészségi állapotuk vagy fogyatékosságuk miatt mozgásukban korlátozottak. A kérelem formanyomtatványon írásban eljuttatható, személyesen behozható vagy akár egy ismerősükkel beküldhető a Polgármesteri Hivatalba. Mindezt megtehetik elektronikus úton is, hiszen működik a választási rendszerben olyan felület, ahol a kérelmet beküldhetik.

Október 10-én 16 óráig várjuk a beérkezett kérelmeket a Polgármesteri Hivatalba. Ezt követően, a péntek 16 óra és vasárnap 5 óra között beérkezett elektronikus kérelmeket átadjuk a szavazatszámláló bizottságoknak, de a választás napján egészen 15 óráig a bizottságokhoz is eljuttathatják kérelmüket az igénylők.

A szavazatszámláló bizottságok folyamatosan nézik majd, hogy mennyi kérelem érkezett be, majd 15 óra után viszik a mozgó urnát azok számára, akik ezt igényelték.” – hívta fel a figyelmet a mozgóurna iránti kérelmek benyújtására dr. Vitányi Eszter, a Helyi Választási Iroda vezetője.


 

Meghívó

 

II. Juhászújév Dömötörkor

 

Az Országos Könyvtári Napok Sárospataki programjai

 

Jelentkezz a SUSI-ba kézilabdázni!

 

Hamarosan átadják az extrém sportpályát a lakótelepen

Harmadik fázisába érkezett a sárospataki extrém sportpálya kialakítása. Sikora Attilától a kerület képviselőjétől megtudtuk, korábban már a pályát leaszfaltozták, majd kiválasztották a megfelelő „játékelemeket" is, amelyek most megérkeztek. Az elemeket úgy helyezik el, hogy a pataki extrémsport kedvelők a lehető legjobban ki tudják majd használni a pálya adta lehetőségeket.

 

A sportpályát mindenki saját felelőségére használhatja majd, melyet várhatóan a jövő hét folyamán át is adnak!

További fotók >>>

 

Zászlót adományozott a Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat Borsinak és a sárospataki Rákóczi Múzeumnak

Sárospatak Város Önkormányzata valamint a Sárospataki Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat képviselő-testülete közös, rendkívüli ülést tartott. Ennek keretében két ruszin zászlót adományoztak Borsi településnek valamint a Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeumának- mindezt II. Rákóczi Ferenc közös emlékezete jegyében. Az esemény keretében elhangzott, hogy az elkövetkezendőkben Borsi és Sárospatak szorosabb kapcsolatot szeretne ápolni a nagyságos fejedelem emlékének tiszteletére.

További fotók >>>

 
További cikkeink...

<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

6. oldal / 315

  • зеркало Киев