Egészségnap a Könyvtárban!

 

Megnyílt a Zempléni Gombász Egyesület nagy őszi gomba- és fotókiállítása

Október 13-án ünnepélyes keretek között nyitották meg a Zempléni Gombász Egyesület nagy őszi gomba- és fotókiállítását A Művelődés Háza és Könyvtára emeletén. Az érdeklődők mellett iskolás és óvodás csoportok is megtekintették a korábban összegyűjtött gombákat, valamint lehetőségük nyílt arra is, hogy egy teszt kitöltése által még jobban megismerhessék a gombákat.

A megnyitón elhangzott, a Zempléni hegységekben rengeteg gomba található. Ezen kiállítások azért is bírnak nagy jelentőséggel, mert a résztvevők szakértőktől kérdezhetnek, minden fontosabb információt megtudhatnak a gombákról, mint például hogy melyik ehető és melyik mérgező. A gyermekcsoportoknak pedig azért érdemes ellátogatni a kiállításra, mert már kiskorban megismerhetik a gombákat, így kisebb az esély arra, hogy később a mérges gombákat is leszedik.

 

A kiállítás a gombák miatt még holnap, azaz október 14-én 8-16 óráig tekinthető meg.

További fotók >>> 

Eredményvárás az Október 12-i helyi önkormányzati választások után

A FIDESZ-KDNP közös jelöltjei október 12-én este, a helyi önkormányzati választások lezárása után a Huszár Panzióban várták az eredményeket. Az este jó hangulatban telt, kötetlen beszélgetéssel zárult.

További fotók >>>

 

Á.Tóth József kiállítása A Művelődés Háza és Könyvtárában

A Művelődés Háza és Könyvtára emeleti galériájában, Képek a Cipősdobozból címmel nyílt fotókiállítása Á. Tóth Józsefnek. A vendégeket Csatlósné Komáromi Katalin köszöntötte, majd Dr. Némethi Lajos ajánlotta és nyitotta meg a kiállítást. A fotók három cipősdoboz tartalmát tárják a látogatók elé, a képeken pedig a környező városokban és falvakban élők láthatóak. Á. Tóth József tökéletesen örökítette meg az ő életüket, melyet most a nagyközönség elé tár.

A szerény fotós így ír a kiállításról:

„Vallomással tartozom.
E dobozom tartalma nem az én családom történetét őrzi.
Másoktól loptam.
Ó igen, loptam.
Jártam az országot fényképezőgéppel a nyakamban, megszólítottam idegen embereket, és ha szóba álltak velem, és figyelmük már lankadt, hopp belenyúltam cipődobozukba és elcsentem egy-egy képet.
Dugtam suba alá, és iramodtam vele haza, hogy saját cipődobozomba rejthessem.
Bevallom töredelmesen, harminc éve vagyok tolvaja mások életének.
Félig tele a doboz, rakosgatom a lopott holmit, rendezgetem sorba elölről és vissza, de nem áll össze a nagy album. Hiába volt a rafinált tolvajmunka?”

Nos, hogy rafinált volt-e, azt mindenki döntse el maga, de egy biztos, elgondolkodtató, néhol talán megrázó képeket láthatnak azok, akik megtekintik a kiállítás fotót.

 

A kiállítás 2014. október 30-ig tekinthető meg, A Művelődés Háza és Könyvtára emeleti galériájában.

További fotók >>> 

Határtalanul - Könyvtáros Konferencia Sárospatakon

Határtalanul címmel, 2014. október 9-10-e között könyvtáros konferenciát szervezett A Művelődés Háza és Könyvtára. A három országból (Szlovákia, Románia, Magyarország) összegyűlt félszáz könyvtáros azért találkozott, hogy megismerjék egymást, feltérképezzék a közös problémákat, megosszák egymással tapasztalataikat és kidolgozzák az együttműködés lehetőségeit.

 

A két napos konferencia során a résztvevők több előadást is meghallgattak, majd ellátogattak az Eszterházy Károly Főiskola Comenius Karának könyvtárába, megtekintették Á. Tóth József kiállítását az első nap estéjét pedig tapasztalatcserével zárták. Másnap a felújított Nagykönyvtár, a Szent Erzsébet Ház és a Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi-várának főúri könyvtára várta őket.

További fotók >>>

További fotók 2 >>>

 

Bolhapiac volt 10.11-én

A vénasszonyok nyara nem csak a szüretelőknek kedvezett a hétvégén, hanem a Bolhapiac résztvevőinek is, hiszen csodás napsütésben árulhatták már megunt, vagy általuk már nem használt tárgyaikat, ruháikat. Mint korábban, most is sokan árultak a Makovecz Imre téren, amely közel 80 árussal telt meg szombat délelőtt.

További fotók >>>

 

Autószerelő versenyt rendeztek a Vay-ban

Tanműhelyében, második alkalommal rendezett autószerelő versenyt a Vay Miklós Református Szakképző Iskola és Diákotthon. Korábban csak az intézmény tanulóit, most viszont a város iskoláit és testvériskolájukat is várták a versenyre, akik szívesen látogattak Patakra.

A kihívás három részből állt, egy elméleti, egy gyakorlati és egy autós ügyességi versenyből. Idén 10 csapat mérkőzött meg egymással és az autókkal. A délelőtt célja volt, hogy a diákok gyakorlatiasabbá váljanak, jól érezzék magukat és hogy magát, az autószerelő szakmát is népszerűsítsék. A feladatok nem voltak túl nehezek, így még azok is, akik nem ezt tanulják, könnyű szerrel megoldhatták.

Kinek így, kinek pedig úgy sikerült megoldani a feladatokat, de a legfőbb dolog, hogy minden résztvevő tapasztalattal és jó élményekkel távozott a versenyről.

További fotók >>>
 

A települési nemzetiségi választások eredményei

Október 12-én a helyi önkormányzati és polgármester választáson túl települési nemzetiségi önkormányzati választások is zajlottak. Sárospatakon a Gondozási Központban kialakított 800-as szavazókörben adhatták le a voksaikat a választópolgárok. Ruszin, német és roma nemzetiségekre lehetett Patakon szavazni. Az eredmények így alakultak:Forrás: www.valasztas.hu

Időpont: Hétfő reggel 8:30

 

Feldolgozás állása:  99,99%-os.

 

Véget értek a helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választások

Véget értek a 2014. évi helyi önkormányzati választások. Este 7 óráig Magyarország 3177 településének 10 351 szavazókörében 8 millió 170 ezer választópolgár dönthetett arról, kik képviseljék érdekeiket az elkövetkező öt évben az önkormányzatokban.

Sárospatakon a 10573 választópolgár közül 3486-an mentek el leadni voksukat.

Aros Jánosra – az egyedüli polgármester-jelöltre – , a FIDESZ-KDNP közös jelöltjére összesen 2806-an szavaztak. A következő öt évben is ő lesz Sárospatak város polgármestere.

A nyolc egyéni választókerületben is megvannak már a képviselők.

Sárospatak 01. számú egyéni választókerületi önkormányzati képviselő választás eredménye:

Hajdu Imre, FIDESZ-KDNP – 221 szavazattal lett a kerület képviselője.

2. Vinnai Lajos, SLE – 161 szavazat,
3. Székely Donát Csaba, JOBBIK – 66 szavazat,
4. Luterán Lászlóné, MSZP-DK – 54 szavazat,
5. Hochvárt Ferenc, Független jelölt – 28 szavazat.Sárospatak 02. számú egyéni választókerületi önkormányzati képviselő választás eredménye:

Egyed Attila, FIDESZ-KDNP – 255 szavazattal lett a kerület képviselője.

2. Hutkainé Novák Márta, MSZP-DK – 191 szavazat,
3. Koleszár Zsolt, SLE – 47 szavazat,
4. Mizsák Zsolt, JOBBIK – 38 szavazat.Sárospatak 03. számú egyéni választókerületi önkormányzati képviselő választás eredménye:

Aros János, FIDESZ-KDNP – 222 szavazattal lett a kerület képviselője.

2. Saláta László Mihály, SLE – 101 szavazat,
3. Vitányi Ernő, JOBBIK – 75 szavazat,
4. Gombos Béla, Független jelölt – 38 szavazat,
5. Feró István Ferenc, MSZP-DK – 34 szavazat.Sárospatak 04. számú egyéni választókerületi önkormányzati képviselő választás eredménye:

Sikora Attila, FIDESZ-KDNP – 209 szavazattal lett a kerület képviselője.

2. Pásztor Krisztina, MSZP-DK – 66 szavazat,
3. Tusz Gábor, JOBBIK – 60 szavazat,
4. Batta Csaba, SLE – 46 szavazat,
5. Szemán János Imre, Független jelölt – 20 szavazat.Sárospatak 05. számú egyéni választókerületi önkormányzati képviselő választás eredménye:

Szvitankó Tamás, FIDESZ-KDNP – 226 szavazattal lett a kerület képviselője.

2. Szépréti László, MSZP-DK – 100 szavazat,
3. Kovács Roland, SLE – 77 szavazat,
4. Halász László, JOBBIK – 43 szavazat.Sárospatak 06. számú egyéni választókerületi önkormányzati képviselő választás eredménye:

Zérczi László, Független jelölt – 164 szavazattal lett a kerület képviselője.

2. Krai Csaba, FIDESZ-KDNP – 111 szavazat,
3. Schneider Gábor, MSZP-DK – 50 szavazat,
Bagosi Béla, Független jelölt – 50 szavazat,
4. Hernádi György Ferenc, JOBBIK – 33 szavazat,
5. Darmos Csaba, SLE – 20 szavazat.Sárospatak 07. számú egyéni választókerületi önkormányzati képviselő választás eredménye:

Szabó András, FIDESZ-KDNP – 155 szavazattal lett a kerület képviselője.

2. Sprencz József, Független jelölt – 85 szavazat,
3. Csetneki József Flórián, MSZP-DK – 62 szavazat,
4. Darmos István, SLE – 61 szavazat,
5. Konyha Mihály, JOBBIK – 17 szavazat.Sárospatak 08. számú egyéni választókerületi önkormányzati képviselő választás eredménye:

Oláh József Csaba, FIDESZ-KDNP – 100 szavazattal lett a kerület képviselője.

2. László Dezső, Független jelölt – 44 szavazat,
3. Dévánszki Dezső, SLE – 37 szavazat,
4. Ormos Tas Zsolt, JOBBIK – 36 szavazat,
5. Ádám László József, MSZP-DK – 10 szavazat.

 

A kompenzációs listán megválasztott képviselők száma:  3. Ha a szavazóköri eredmények ellen nem fellebbeznek, akkor az alábbi személyek jutnak mandátumhoz:

Ormos Tas Zsolt, JOBBIK
Hutkainé Novák Márta, MSZP-DK

Saláta László Mihály, SLE


A FIDESZ-KDNP közös, sárospataki jelöltjei a Huszár Panzióban várták az eredményeket. Aros János a képviselő társait és a megjelenteket köszöntötte, majd elmondta, a közös munka és a családja támogatása nélkül nem sikerült volna ezt az eredményt produkálniuk. Az este kötetlen beszélgetéssel zárult.

Forrás: www.valasztas.hu (időpont: 2014. október 13. 00:00)
További részletek, információk és adatok a www.valasztas.hu oldalon.
 

Rendben és nyugodtan zajlanak az őszi választások

Sárospatakon a 2014. évi helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választások rendben és nyugodtan zajlanak – nyilatkozta dr. Vitányi Eszter. A 13 órás jelentések után kiderült, a 10573 névjegyzékbe vett választópolgár közül 1586-an már leadták voksukat, mely akkor 15%-os részvételi arányt jelentett. Azóta már a 15 órás jelentéseken is túl vagyunk, melyek már 19,29%-os részvételi arányt mutatnak ami 2040 fő szavazót jelent.

Sárospatakon a 3-as szavazókörben (Végardó utca 50.) és az 1-es szavazókörben (Eötvös út 11.) voltak eddig a legtöbben választani.

A nemzetiségi önkormányzati választásokon Sárospatakon 219 fő adhatja le voksait. A 13 órás jelentés után kiderült, már 49 fő szavazott. Ez akkor százalékos arányban 22,37%-ot jelentett.

 

A szavazás napközbeni jelentéseiről és a későbbi eredményekről a www.valasztas.hu oldalon tájékozódhatnak.

További fotók >>>

 

Fazekas Balogh István kiállítása az EKF Comenius Karán


 

Kupakgyűjtést szervez a II. Rákóczi Általános Iskola egy kisdiák megsegítéséért

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola egy kisdiákjának – aki súlyos beteg - gyűjtést szervez.

Az iskolában kupakokat gyűjtenek a gyerekek (de bárki, aki szeretné támogatni a családot vihet be kupakokat), valamint egy gyűjtő doboz is ki lesz helyezve melybe pénzadományokat várnak. A pénzadományokkal teljes egészében a családot kívánja segíteni a sárospataki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola.

 

Újdonságok A Moziban!

Lélekfilmek Sorozat plakátja nagy méretben >>>

Utolsó Lövés plakátja nagy méretben >>> 
További cikkeink...

<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

5. oldal / 315

  • зеркало Киев