A vízelvezető árkok rendbetétele folytatódik

Most a Mandulás-hegyről való vízlefolyás útján dolgozik egy munkagép...

 

Ássák a járóbeteg szakrendelő alapját

Bár nagy gödör van már az Egészségház mellett, de még lejjebb kell menniük - 6 m mélységig - hiszen az új rendelőnek alagsora is lesz, ahol egy gyógymedence is helyet kap.

 

A Berek fáiról

Tisztelt Szerkesztő Úr!
Mivel látom a honlapon, hogy egyre több és több tájékoztatás/info kerül fel az oldalra ami sokakat érint, én is szeretném megragadni az alkalmat, hogy megosszam nem olyan régen szerzett tapasztalatomat.
A nyári szabadságom nagy részét Patakon szoktam tölteni és ott is a Berekben, Budapesttől távol a csendben, nyugalomban. Az aug. 14-15-ei viharok után kérdeztem az ott tartózkodókat, hogy miért nem vágják már ki a régi fákat, amik komoly balesetet is okozhatnak. Mondták, hogy bár öregek a fák, a szakemberek szerint egészségesek, ezért nem vágják ki (feltételezem elég pénz sem áll rendelkezésre). Szeretném ezt a tényt megcáfolni néhány képpel, melyeket a vihar után pár nappal készítettem. Jól látszik, hogy a fát a tövénél kitépte a szél és az is egyértelmű, hogy nem beszélhetünk egészséges fáról:( Szerencsére nem a házak felé dőlt.
Kedvelt hely a Berek és fontos az emberek biztonsága, ezért ezzel a képsorral szeretném felhívni a városvezetés figyelmét a problémára, még mielőtt nem történik baj.
Gratulálok a laphoz, mindig naprakész vagyok, hogy mi történik a városban és legalább addig is egy kicsit "otthon" érzem magam.
Köszönettel és tisztelettel:
Máji Lilla
Budapest

(Szerk: a levél még szeptemberben érkezett, elnézést a figyelmes vendégünktől, hogy csak most tesszük közzé. Szerencsére - vagy inkább sajnos - az aktualitását nem veszítette el.)

 

További fotók>>>

 

 

 

Ülésezett a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság

Péteken lesz az első rendes képviselő-testületi ülés, így ez a hét ennek jegyében telik el az önkormányzatnál. Ma - hétfőn - ülésezett a Pénzügyi és Gazdasái Bizottság Hajdu Imre elnökletével. Ottjártunkkor éppen a Fürdő, pontosabban a Pataqua Kft volt "terítéken".

További fotók>>>

 

A gyorshírek használatáról

Kedves Olvasóink!
A regiszrált olvasók a Cikk beküldése feliratra kattintva tudnak ide beírni. Szímítunk rá, hogy ha valakinek közérdekű információja van, azt megosztja honlapunk olvasóival. Lehet ez beszámoló valamilyen eseményről, figyelemfelhívás valamilyen veszélyre, pl. ha csalók járnak a városban, de kimondottan számítunk a város intézményeinek vezetői ill. munkatársai beírásaira, pl. meghívók ünnepségekre, bálokra, figyelemfelhívávás egy egy programra, vagy éppen a program elmaradására. 
Az interneten már fent lévő plakát, vagy bármilyen kép itt könnyen megjeleníthető, csak a jobb egérgombbal a tulajdonságoknál meg kell nézni és másolásra kijelölni a kép http-vel kezdődő helyét (URL-jét) és itt a zöld fa ikon kiválasztása után beilleszteni.

Ha linket akarnak elhelyezni, akkor írják be a szöveget (pl. További információk>>>) az jelöljék ki, (kékítsék be) és utána kattintsanak a láncszemre, majd az üres mezőbe másolják be a kívánt cikk http:-vel kezdődő URL-jét.

FONTOS: Ha bármit beírnak, a Mentés gomb megnyomása előtt a Közzétel címszó alatt IGEN-re kell átkattintani a "Láthatól a címlapon" utáni választ.

 

Megemlékezés az Iskolakertben

A Sárospataki Wass Albert Kör, a JOBBIK és a Nemzeti Fórum tagjai a városi ünnepség előtt az iskolakerti 1956-os emlékoszlopnál emlékeztek '56 mártírjaira. Az emlékbeszédet Gáll József tanár úr mondta, részben saját emlékei felidézésével... 

További fotók>>>

 

Ebéd a Gombos-hegyi pincesoron

Egy fél napi lovaglás után bizonyára jól esett az ebéd a VII. Zempléni Vadászlovaglás résztvevőinek, de még a kísérőknek is. Utána kis szórakozás következett, majd irány a Malomkőgyár melletti alkalmi versenypálya, ahol a vágtára sor került. A versenyt Aros Dorina, az Árpád Vezér Gimnázium tanulója nyerte Abu Hasszán nevű lovával.

További fotók>>> 

Vadászlovaglás - útközben

Üljenek fel velünk a pótkocsira Kedves Olvasóink és kövessük végig, milyen tájakon jártak a vadászlovaglás résztvevői...

További fotók>>>

 

Vadászlovaglás - vágta


Dim lights Embed Embed this video on your site

 

Koszorúzás a Református Temetőben

Mint minden évben az 56-os hősökről való megemlékezés a Református Temetőben kezdődött...

">További fotók>>>

 

Vadászlovaglás - 2010.

Olvasóink értékelése: / 8
ElégtelenKitűnő 

Jó hangulatban indult szombaton reggel az idei Zempéni Vadászlovaglás, amit már 7. alkalommal rendeznek meg. Egy régi hagyományt elevenítenek fel még Széchenyi idejéből, viszont ők nem ölnek állatot, ami üldöznek, az egy rókafarokkal díszített gyors lovas. Az alkalom különlegessége az volt, hogy idén először a köszöntést mondók is lovon ültek, így Aros János polgármester, de még Virágh tiszteletes is, aki hagyományosan minden évben áldással engedi útjára a Zemplén szép tájaira induló csapatot.

További fotók>>>

 

 

<< Első < Előző 311 312 313 314 315 Következő > Utolsó >>

315. oldal / 315

  • зеркало Киев