A Tokaj Kereskedőház közzétette az aszúszem felvásárlásának utolsó időpontját

A Hirdetmény megtekintése teljes méretben >>>

 

Az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett megemlékezés Sárospatakon

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére szervezett ünnepségre várta Sárospatak Város Önkormányzata a megemlékezőket. A hagyományoknak megfelelően a református temetőben Fodor Ferenc református lelkész beszédével vette kezdetét a megemlékezés, aki kiemelte: a fiatalok felelőssége is, hogy történelmi eseményeink és azok jelentősége ne vesszen el a feledés homályában. Ezt követően a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának diákjai előadásában láthattak egy műsort a jelenlévők, majd a város önkormányzata, intézményei és civil szervezetei helyezték el a megemlékezés koszorúit.

A koszorúzás után a résztvevők átvonultak A Művelődés Háza Mozijában, ahol a városi megemlékezés keretében tartotta meg megemlékező beszédét Dr. Kelemen Judit, az Eszterházy Károly Főiskola Comenius Karának megbízott dékánja.

 

A megemlékezés keretében ’56 eseményeit és szellemiségét a 8kor Színház idézte meg.

További fotók >>> 

Megtartották alakuló ülésüket a nemzetiségi önkormányzatok is

Az Önkormányzat alakuló ülésének másnapján, szerda reggel a roma, míg délután a ruszin és a német nemzetiségek is megtartották alakuló üléseiket. A Helyi Választási Iroda elnöke, Tóth Tamás köszöntötte a jelenlévőket, majd beszámolt az október 12-i választások eredményéről.

Ezután a nemzetiségi önkormányzatok képviselői esküt tettek, majd átvették a megfelelő okmányokat, megválasztották az elnököt és az elnökhelyettest.

A roma nemzetiségi önkormányzat elnöke Budai Gyula Károly, elnökhelyettese Gulyás László lett. Tagok: Kolcsiter Károly, Budai Károly.

A ruszin és német nemzetiségi önkormányzatoknál később kerül eldöntésre az elnökök személye.

A ruszin nemzetiségi önkormányzat megválasztott képviselői: Diósi István László, Darmos Csaba és Kozsnyánszky János.

 

A német nemzetiségi önkormányzat megválasztott képviselői: Göncfalvi József, Stumpf Lászlóné és Stumpf Bálint.

Roma alakuló ülés fotói >>>

Ruszin és német alakuló ülés fotói >>> 

 

Megtartotta alakuló ülését az új képviselő-testület

Az újonnan megválasztott képviselő-testület alakuló ülésére október 21-én délután került sor, melyet a hagyományokhoz híven a Várkápolnában megelőzött egy, a mindhárom történelmi egyház által adott áldás.

Ezután a Járási Hivatal dísztermében gyülekeztek a megválasztott képviselők, a Polgármesteri Hivatal irodavezetői és a városi intézmények vezetői valamint a később megnevezett bizottsági külsős tagok is.

Az ülés elején a Farkas Ferenc Művészeti Iskola pedagógusai adtak egy rövid műsort, majd a Helyi Választási Iroda elnöke, Tóth Tamás köszöntötte a megjelenteket és beszámolt az októberi választások eredményeiről is. Ezt követte a képviselők és a polgármester eskütétele és a megfelelő okmányok aláírása és átvétele, majd Aros János köszöntőbeszédét hallgathatták meg az alakuló ülésen résztvevők.

Az Önkormányzat SZMSZ módosításáról dr. Vitányi Eszter számolt be, majd egy rövid szünet és titkos szavazás után kiderült, ismét Sikora Attila lett az alpolgármester. Ezután Aros János ismertette a bizottságok tagjainak névsorát, amely a következőképpen alakult:

A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke: Hajdu Imre képviselő.

Tagjai: Egyed Attila képviselő, Hutkainé Novák Márta képviselő, Ormos Tas Zsolt képviselő, Halász Péter kültag, Vámosi Ilona kültag, Stumpf Lászlóné kültag.


Az Egészségügyi és Szociális Bizottság elnöke: Oláh József Csaba képviselő.

Tagjai: Szabó András képviselő, Egyed Attila képviselő, Szvitankó Tamás képviselő, Dr. Cserkúti Sándor kültag, Papp Imréné kültag, Rusznák István kültag.


A Humán Bizottság elnöke: Szvitankó Tamás képviselő.

Tagjai: Saláta László képviselő, Zérczi László képviselő, Hajdu Imre képviselő, Krai Csaba kültag, Koleszár Krisztián kültag, Tarnavölgyi László kültag.

A kültagok is esküt tettek, majd a fennmaradó néhány napirendi pontot is megbeszélték a képviselők, valamint dr. Vitányi Eszter beszámolt a választási törvény módosításának következtében fellépő kötelező tevékenységekről is.

További fotók >>> 

 

Illik nem illik témanap a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában

Hogyan is kell helyesen és szépen enni otthon vagy akár egy étteremben? Hogyan kell viselkedni, ha valaki elmegy egy színházba, egy könyvtárba vagy A Művelődés Házába? És a Polgármesteri Hivatalban?

Ezekre keresték a választ a sárospataki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai annak a témanapnak a keretében, amely most a viselkedéskultúrát helyezte a középpontba. A fiatalok a város szinte valamennyi közintézményét meglátogatták ennek a programnak a keretében, a polgármesteri hivataltól kezdve a rendelőintézeten keresztül a járási hivatalig sok helyen tudhatták meg, hogy hol, miként illik viselkedni. Mindezek mellett az iskola falai között több vendégoktató is előadásokat tartott az említett témában.

További fotók >>>
 

Ünnepi megemlékezés

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójának tiszteletére szervezett megemlékező műsort A Moziban tartják meg! A koszorúzás, fél háromtól lesz megtartva a Református temetőben!

 

Október 27-én kezdődik a Köztünk Élő Világjárók sorozat

 

A Zempléni Lovas Egyesület 2014. október 25.-én rendezi a XI. Zempléni Vadászlovaglást

9.00 Megnyitó a Betyár Lovastanyán.

13.00 Érkezés a  Gombos-hegyi Pincesorra

13.15 Díjugrató verseny a Pincesor alatti tisztáson.

15.00 Sárospataki Vágta a Végardói ártéren. Megközelítés a Végardói utca felöl

19.00 Zempléni Lovas Bál a Huszár Panzióban

Mindenkit várunk Szeretettel!

Lívják Emília
 

A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola csapatainak sikere

A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola csapata az országos angol levelezőversenyen

A 2013/2014-es tanév megrendezett versenyre több ezer diák nevezett szerte az országból. A versenyzők 5 fordulóban mérhették össze tudásukat. Csapatban dolgoztak, feladatokhoz használniuk kellett az internetet is.

I. helyezett:  Pachmann Dániel (4.a), Erdei Boglárka, Margittai Noémi


A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola csapata a Teki Országos Matematika versenyen

A 2013/2014-es tanév megrendezett versenyre több ezer diák nevezett szerte az országból. A versenyzők 5 fordulóban mérhették össze tudásukat.

Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola diákjai:
I. helyezett: Réthi Jázmin
II. helyezett: Belicza Bianka és Farkas Boglárka

 

További sok sikert kívánok!
Gönczy Krisztina

 

A SUSI női felnőtt megyei I. osztályú labdarúgó csapatának következő bajnoki mérkőzése

A SUSI női felnőtt megyei I. osztályú labdarúgó csapatának következő bajnoki mérkőzése 2014. október 26-án (vasárnap) lesz 11.00 órától az ÁVG sportcsarnokában. Az ellenfél a nagy rivális a Kazincbarcika lesz! A találkozó végeredménye akár a bajnokság végkimenetelét is befolyásolhatja! A szervezők mindenkit szeretettel várnak! A belépés díjtalan!

 

Vujity Tvrtko előadása Sárospatakon

 

XXIV. SUSI KUPA - KÉZILABDA ÉS LABDARÚGÓ TORNA

A XXIV. SUSI KUPA – Kézilabda és Labdarúgó tornát 2014. október 18-19-én rendezte meg a Sárospataki Utánpótlásnevelő Sportiskola, melyen 12 város 17 csapatattal vett részt.

Minden csapat kihozta magából a legjobbat, szép meccseket és rengeteg gólt, illetve találatokat láthattak az érdeklődők. A játék öröme mellett mindenki éremmel, serleggel és oklevelekkel gazdagodott.

Fotók a szombati focimeccsekről >>>

 

 

A Magyar Festészet Napja Sárospatakon

A Magyar Festészet Napja civil kezdeményezésként – Bráda Tibor, Zsol­nai Gábor, Bayer Ilona, Szent­györ­gyi József, Fabók Gyula – 2002-ben jött létre. Szent Lukács, a festők védőszentjének ünnepén a kezdeményezők szándéka szerint fel kell hívni a figyelmet a magyar kortárs festészet alkotásaira és alkotóira. Az október 18-án tartott ünnep mára már országos akcióvá terebélyesedett.

A Sárospataki Képtár és a Művelődés Háza és Könyvtára is bekapcsolódott az országos rendezvénysorozatba.

Október 17-én a Művelődés Házában az Árpád Vezér Gimnázium és a Református Kollégium tanulói közös képzőművészeti akcióban vettek rész. A következő napon 18-án délután pedig a kisiskolások közös festését szervezték meg a Képtárban.

A nyilvános akciókat az egész hét folyamán rendhagyó művészettörténet órák egészítették ki a két Gimnáziumban. Itt a Képtár gyűjteményében található egy-egy műalkotáshoz kapcsolódóan hallgathattak előadásokat a tanulók.

 

Köszönet az akcióban részvevő pedagógusoknak és művészeknek: Molnár Irénnek, Jaskó Beatrixnek, Stark Istvánnak és Kövesdi Tibornak.

További képek a rendhagyó művészettörténet órákról itt >>> és itt >>>, a képzőművészeti akcióról itt >>> a gyermekek közös festéséről itt >>>

A Sárospatak Honlap szerkesztője által készített képek pedig itt tekinthetőek meg >>>


 
További cikkeink...

<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 315

  • зеркало Киев