Átadták a térfigyelő kamerarendszert

Hivatalosan is megkezdte működését a térfigyelő rendszer Sárospatak belvárosában - jelentette be sajtótájékoztató keretében Aros János polgármester. Még ez év elején döntött arról Sárospatak Város Önkormányzata, hogy a közbiztonság erősítése érdekében ilyen jellegű fejlesztést hajt végre. A rendszernek elsősorban bűnmegelőző feladatot szán a város. A településre ugyanis nem jellemző, hogy kirívó esetek zavarnák meg a nyugalmat.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az itt elhelyezett rendszer abban egyedülálló, hogy a legújabb fejlesztésű kamerákkal lett ellátva. Ezekből csak ezen a településen található egyelőre. HD felbontású képet adnak, adott tárgyra tökéletesen lehet velük közelíteni, vandálbiztos kivitelűek és az éjszakai üzemmód sem jelent gondot a felismerhetőség szempontjából. Ennek főként a Vízikapunál van jelentősége, ahol nincs közvilágítás.

A város önkormányzata az adatbiztonságra is kiemelt hangsúlyt fektetett. A várostáblánál illetve több helyütt is jelzik, hogy a belvárosban térfigyelő kamera működik. A rögzített felvételeket pedig csak a törvényben megfelelően kezelhetik és csak az arra jogosultak tekinthetik meg.

További fotók >>> 

Minőségfejlesztés a közművelődésben fórum

A Nemzeti Művelődési Intézet Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Irodája a minőségfejlesztésre fókuszáló szakmai műhelymunkát szervezett szeptember 24-én közművelődési szakemberek számára Sárospatakon, A Művelődés Háza és Könyvtárában.

Ennek célja, hogy bemutassák a minőségfejlesztés szerepét a közművelődésben, ismertessék a rendszert, valamint az, hogy milyen feltételek szükségesek a kezdeti lépések megtételéhez. A fórumon az elmélet mellett a minőségfejlesztés gyakorlata került a központba.

További fotók >>>

 

Bayer Zsolt előadása

Aros János meghívására érkezett Sárospatakra Bayer Zsolt, újságíró, publicista. Az érdeklődők az Önkormányzat és kormányzat című előadását hallgathatták meg, melyben Bayer Zsolt kifejtette, miért is érdemes elmenni a választásokra, hogy mégis mekkora a tét ilyenkor. Mindezt hazai és nemzetközi példákra alapozta.

További fotók >>>

 

Humán Bizottsági ülés 09.24-én

A 2010-2014-es ciklus utolsó ülésére gyűltek össze a Humán Bizottság tagjai is. A város képviselő-testületének munkáját nagyban segítette Szvitankó Tamás vezetésével az oktatási, a kulturális, a sport valamint a turisztikai ügyekkel foglalkozó bizottság. Az elmúlt négy évben mintegy 60 alkalommal tanácskoztak.

A szeptemberi ülésen kevés, de annál fontosabb ügyeket tárgyaltak, mint például az Eszterházy Károly Főiskola Comenius Kara és a Carolina Óvoda és Bölcsőde partnerintézményi megállapodását, de a Települési Értéktár Bizottság eddigi munkájáról is meghallgattak egy beszámolót a tagok. Mindezek mellett a fejlesztés alatt álló Sárospatak Honlap jelenlegi helyzetéről, állapotáról is beszélt a szerkesztő. Az ülésen a városi, október 6-i megemlékezés előkészületeit is megkezdték.

További fotók >>>


 

Prof. Dr. Bagdy Emőke előadása Sárospatakon

Nagy érdeklődéssel figyelte és hallgatta A Művelődés Háza színháztermének vendégei Prof. Dr. Bagdy Emőke, pszichológus Otthon, Haza, Boldogság címmel tartott több, mint másfél órás előadását. A Prima Primissima díjas 73 éves professzor asszony jótékonysági előadásokat tart az országban, azért, hogy Makovecz Imre korábbi tervei alapján elkészülhessen a fővárosban az első Makovecz tervezte templom.

Egy Makoveczi remekműben egy újabb, várhatóan világhírű épületért tenni, felemelő érzés – hangzott el az előadás kezdetén. A professzor asszony több száz tanulmányt és könyvet írt vagy szerkesztett, és több, mint ezer előadást tartott már, számos ismeretterjesztő írást jelentetett meg. Sárospatakon arról beszélt, mit jelent számára és szerinte a magyarság az otthon, a haza és a boldogság. Az előadás során a jelenlévők is kérdéseket tehettek fel, melyre Bagdy Emőke szívesen felelt.

További fotók >>>

 

Meghívó

 

Új, önjáró fűnyírrógéppel gazdagodott a Kommunális Szervezet

Megérkezett a Kommunális Szervezethez az az új kisgép, mely az igazgató szerint jelentős segítséget jelent a város közterületeinek rendben tartásában. Mivel a korábbiakban egy hasonló funkciót ellátó, ám igencsak elhasználódott eszközük meghibásodott és annak javítása nagyobb összeget tett volna ki, mint amennyit valójában ér, egy újabb gép beszerzését engedélyezte a város önkormányzatának képviselő-testülete. Ennek eredményeként mintegy 2,5 millió forint összértékben vásárolták meg a 18 lóerős önjáró fűnyírógépet.

Béli Zoltán igazgató elmondása szerint nagyban megnöveli a hatékonyságot a gép beszerzése, valamint a parkok és füves területek gondozása mellett számos funkcióval bővíthető a gép. Így a lehullott faleveleket is begyűjthetők, vagy a hő eltakarítására is használható.

 

Egészségügyi és Szociális Bizottsági ülés 09.23-án

Az Egészségügyi és Szociális Bizottság szeptemberi ülés elején Oláh József elnök megköszönte a tagoknak az elmúlt négy esztendős munkát. A gondos előkészítésnek köszönhetően ugyanis, több száz esetben hozott megalapozott döntést a bizottság.

Az ülésen nyílt napirendi pontok között 5, zárt ülésen pedig további 10 témakört tárgyaltak a tagok. Kiemelten foglalkoztak a Rendelőintézettel, de a bizottság tagjai önkormányzati bérlakásokra vonatkozó szerződések hosszabbítására vonatkozó kérelmeket is véleményeztek.

További fotók >>>

 

Pénzügyi és Gazdasági Bizottsági ülés 09.22-én

Az elmúlt négy éves ciklus utolsó ülésére gyűltek össze a Pénzügyi és Gazdasági Bizottsági tagok. A szeptemberi ülésen nyílt napirendi pontok között több, mint 20, zárt ülés keretében pedig további 7 témakört tárgyalt és fogalmazott meg javaslatokat azokkal kapcsolatban a képviselő-testület felé. Ennek megfelelően igen csak változatos témaköröket érintettek. Ilyen formában most, utoljára ült össze a szakbizottság.

További fotók >>>

 

 

A Bodrogmenti Sporthorgász Egyesület Berek Pergető Kupája – csónakos pergető verseny

Verseny helyszíne: Sárospatak, Berek holtág Karajz járó – Zsidó gödör szakasza.
Időpont: 2014. szeptember 28. vasárnap.
Nevezési díj: 8000 Ft / csapat.
Helyszíni nevezés: nincs!

A versenyen a csapatokat két horgász alkotja!
Nevezni lehet: Gulyás Péter 30/339-3152
Horgász iroda, Blero 55. horgászbolt.
Nevezni a nevezési díj befizetésével lehet.

A verseny programja:
- 6.30 - érkezés, gyülekező
- 7.00 - megnyitó, sorsolás
- 8.30 - verseny kezdés
- 12.30 - verseny vége
- 12.30 - 13-30 - eredmény összesítés
- 13.00 - ebéd
- 14.00 - eredmény hirdetés

 

1. Horgászni csak a víznek a versenyre kijelölt szakaszán szabad.
A másik csapattól legalább 25 m távolságot tartani kell!
Horgászni csak lehorgonyzott, álló csónakból lehet.

2.
A csónakban több horgászbot készenlétben lehet, de horgászni csak egyetlen kézben tartott bottal lehet.
3. Halradar használata tilos.
4. A csónakban a két versenyzőn kívül más nem tartózkodhat.
5. A csónakról minden csapatnak saját magának kell gondoskodni.
6. Bármilyen pergető módszer megengedett. Élő csali használata tilos! Eredménybe csak a szabályosan akasztott (nem kívülről) halak számítanak. A versenybe beszámít a csuka, süllő, harcsa, balin és sügér.
7. Mérlegelés a verseny közben folyamatosan történik.
Mérlegelés után a halakat azonnal vissza kell engedni. A halakat mérlegelésig élve kell tartani.

8. Elektromos csónakmotor használata engedélyezett!
9. A versenyen a rendezőség kizárhatja azt a résztvevőt, aki gondatlan magatartásával másnak kárt okoz, vagy a többi versenyzőt veszélyezteti, illetve a halakkal nem kíméletesen bánik.

A nevezési lap aláírásával a versenyző elfogadja a verseny szabályait. Díjazva az első három csapat lesz.

A versenyen a versenyzők saját felelősségükre vesznek részt! A versenyen történő balesetekért és keletkező károkért, a rendező nem vállal felelősséget!

 

A SUSI női felnőtt megyei I. osztályú labdarúgó csapatának következő bajnoki mérkőzése

A SUSI női felnőtt megyei I. osztályú labdarúgó csapatának következő bajnoki mérkőzése 2014. szeptember 28-án (vasárnap) lesz 11.00 órától az ÁVG sportcsarnokában. Az ellenfél a nagy rivális Tiszalúc csapata lesz! A szervezők mindenkit szeretettel várnak! A belépés díjtalan!

 

Meghívó

Tisztelettel meghívom Sárospatak Város lakosságát 2014. szeptember 24-én 17 órára A Művelődés Háza és Könyvtára Pódiumtermébe, ahol Bayer Zsolt újságíró előadását hallhatják, Önkormányzat és kormányzat címmel!

Aros János

 

Meghívó

 
További cikkeink...

<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

10. oldal / 315

  • зеркало Киев